dRural – Otvoreni poziv za zrcalne regije

07.03.2023

U okviru projekta dRural pokrenut je – Otvoreni poziv za zrcalne regije – kojipruža mogućnost repliciranja dRural platforme u izabranoj regiji.

Opći cilj projekta dRural bio je zajednički razvoj i implementacija digitalnog rješenje temeljenog na iskorištavanju podataka s postojećih servisnih platformi koje pružaju višestruke inovativne usluge stanovnicima u ruralnim područjima uz stvaranje mogućnosti za gospodarski rast i poboljšanje kvalitete života. Kao takav, projekt je nastojao postati referentno tržište usluga za europska ruralna područja.Tržište usluga dRural testirano je u četiri europske ruralne regije (Španjolska, Švedska, Hrvatska i Nizozemska).

Otvoreni poziv za zrcalne regije imaza cilj proširiti razvijeni koncept, pokazujući njegove prednosti i utjecaje izvan sadašnjeg konzorcija. Kroz poziv će se izabrati 8 regija izvan konzorcija koje će djelovati kao „zrcalne regije“, odnosno regije gdje će se replicirati platforma dRural na području samih izabranih regija.

Opći cilj otvorenog poziva je poticanje inovacija i razvoja ruralnih regija poticanjem, koordinacijom i uključivanjem novih dionika u pružanje usluga dodane vrijednosti ljudima i poduzećima.

Prihvatljivi prijavitelji su javni ili privatni subjekti koji su zainteresirani za pružanje novih ruralnih usluga ili za poboljšanje usluga koje se trenutno nude.

Izabranoj zrcalnoj regiji osigurati će se obuka i trening jedan na jedan na tehničkojposlovnoj razini i razini izgradnje ekosustava.

Financijska potpora:

  •   60.000 EUR bespovratnih sredstava (regionalnim promotorima za izgradnju poslovnog ekosustava i postavljanje platforme u zrcalnoj regiji)
  • 120.000 EUR bespovratnih sredstava konzorcijima (regionalni promotori i MSP-ovi financirati će se sa po 60.000 EUR).

Kroz replicirajući proces, koji pruža projekt, izabrana zrcalna regija dRural izbjeći će početne zamke slijedeći najbolje prakse, te naučene lekcije i priče o uspjehu.

Rok za prijavu je do 13. travnja 2023. godine.

Prijava

Dokument poziva

Vodič za prijavitelje

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam