Europska komisija objavila poziv za iskaz interesa „100 regionalnih inovacijskih dolina“

31.03.2023

Europska komisija je objavila poziv za iskaz interesa za regionalne inovacijske doline (eng. Regional Innovation Valleys) kako bi se ojačali europski inovacijski ekosustavi i bolje povezali dionici u inovacijama diljem Europe, posebno u regijama koje ostvaruju slabije rezultate u području inovacija , a sve kako bi se riješili gorući društveni izazovi te potaknula jača kohezija.

Kao vodeća inicijativa u okviru Novog Europskog programa za inovacije (eng. New European Innovation Agenda), regionalne inovacijske doline usredotočit će se na rješavanje inovacijskog jaza korištenjem dubokih tehnoloških inovacija. Cilj je identificirati 100 regija koje nastoje poboljšati koordinaciju i usmjerenje svojih ulaganja i politika u području istraživanja i razvoja na regionalnoj razini te potaknuti suradnju na međuregionalnim inovacijskim projektima.

Poziv za iskaz interesa otvoren je do 18. rujna 2023.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam