Financijska sredstva Europske unije u iznosu od 9 milijuna eura za potporu prekograničnim projektima novinarstva za mlade

16.10.2023

Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga u vrijednosti od 9 milijuna eura za poticanje izvještavanja o aktualnim pitanjima iz prekogranične perspektive za mladu publiku.

Cilj je poduprijeti izradu sadržaja o aktualnim pitanjima za mlade Europljane i Europljanke s potpunom uredničkom neovisnošću. Informativnim medijskim organizacijama i neprofitnim organizacijama mladih pruža se prilika da pokrenu ambiciozne, prekogranične projekte s najmanje pet organizacija iz pet država članica EU-a kako bi se testirali inovativni pristupi koji uključuju mlade Europljane.

Očekuje se kako će se projektima poboljšati dostupnost informacija na internetu na najmanje pet europskih jezika o temama koje utječu na mlade, u zanimljivim formatima i iz različitih izvora.

Rok za podnošenje prijava je 29. siječnja 2024., a očekuje se da će projekti započeti u ljeto 2024. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam