Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

12.05.2021

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) obavještava da je u okviru programa Ideas Powered for Business objavio treći poziv za podnošenje prijava za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove.

Prijave za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove primaju se od 01. pa do kraja svibnja 2021. godine.

Fond za mala i srednja poduzeća (Fond za MSP-ove) program je bespovratnih sredstava u iznosu od 20 milijuna EUR, čija je svrha pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) sa sjedištem u Europskoj uniji da ostvare lakši pristup i veću korist od svojih prava intelektualnog vlasništva.

Fond za MSP-ove provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru programa Ideas Powered for Business i dio je Akcijskog plana za intelektualno vlasništvo Europske komisije a  provodi se u suradnji s nacionalnim i regionalnim uredima za intelektualno vlasništvo zemalja članica Europske unije (EU). Fond je namijenjen poduzećima koja žele osmisliti svoje strategije u području IV-a i zaštititi svoja prava IV-a na nacionalnoj, regionalnoj razini ili razini EU-a.

Fond nudi financijsku podršku MSP-ovima u obliku povrata troškova za prijave žigova i dizajna i/ili za usluge preddijagnostičkog ispitivanja Intelektualnog vlasništva (IP Scan), do maksimalnog iznosa od 1.500 EUR po poduzeću.

Sredstva iz ovog fonda na  raspolaganju su svim poduzećima u EU-u koja zadovoljavaju uvijete prema službenoj definiciji EU-a za MSP.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam