Innovation Norway je objavio treći poziv za dodjelu projektnih prijedloga – Povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća

29.11.2022

Norveški program bespovratnih sredstava za poslovni razvoj i inovacije u Hrvatskoj objavljuje treći i posljednji poziv na dostavu prijedloga projekata. Pozivom će se financirati poslovni rast i povećanje aktivnosti u hrvatskim tvrtkama te suradnja s Norveškom. Dostupna je i potpora za putovanja za uspostavljanje partnerstava.

Program „Business Development and Innovation Croatia” doprinijeti će općim ciljevima EGP-a i Norveškog financijskog mehanizma (EEA i Norveški fondovi) za razdoblje od 2014. do 2021., odnosno smanjenju ekonomskih i socijalnih razlika u Europskom gospodarskom prostoru (EGP-u) i jačanju bilateralnih odnosa između država EFTA-e te država EGP-a i država korisnica programa Norway Grants (Norveški fondovi). Cilj Programa je povećanje stvaranja vrijednosti i održivog razvoja u hrvatskom poslovnom sektoru. Program nastoji potaknuti i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između Norveške i Hrvatske na temelju poslovnog razvoja i inovacija.

Kroz Program će se financirati projekti koje su hrvatska poduzeća predložila u jednom od dva područja fokusa: Inovacije zelene industrije i Plavi rast. Cilj je financirati razvoj i primjenu inovativnih zelenih ili plavih tehnologija/proizvoda, procesa i rješenja. Očekivani ishod projekata financiranih iz ovog Poziva je povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća unutar spomenutih područja, u obliku rasta prometa i neto operativne dobiti te stvaranja radnih mjesta. Također se očekuje da će projekti doprinijeti razvoju i primjeni inovativnih tehnologija, procesa i rješenja te smanjenju emisije CO2 i energetski učinkovitijim proizvodnim procesima.

Ciljna skupina ovog Programa su hrvatska poduzeća u privatnom sektoru (MSP-ovi i velika poduzeća), ali posebno mala i srednja poduzeća (MSP-ovi). Prijavitelji ne moraju imati Partnere u projektima, no potiču se partnerski projekti kojima će biti dodijeljeni dodatni bodovi tijekom procjene.

Ukupni iznos dostupan za financiranje projekata iz Trećeg poziva je 6,045,512 eura. Shema pojedinačnih projekata iznosi 5,045,512 eura, a Shema dodjele manjih iznosa bespovratnih sredstava  za MSP-ove iznosi 1,000,000 eura.

Da bi bili prihvatljivi, projekti se moraju podnijeti društvu Innovation Norway putem elektroničkog portala za podnošenje prijava najkasnije do 31. siječnja 2023. u 14:00 po hrvatskom vremenu.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam