Inovacijski fond – 3. poziv za male projekte

12.04.2023

Ukupni proračun poziva iznosi 100 milijuna eura, a bespovratna sredstva dodjeljivat će se malim projektima s kapitalnim izdacima između 2,5 i 7,5 milijuna eura.

Europska komisija objavila je treći poziv za male projekte u okviru Inovacijskog fonda  koji bi dodatno trebao potaknuti primjenu industrijskih rješenja za dekarbonizaciju Europe. Očekuje se da će projekti koji će se financirati u okviru ovog poziva doprinijeti prelasku na klimatski neutralno gospodarstvo do 2050., te cilju smanjenja emisije za najmanje 55% do 2030. kako je definirano u Europskom zakonu o klimi i Europskom zelenom planu, te ciljevima postavljenim u planu RePowerEU.

Područja djelovanja uključuju: obnovljivu energiju, dekarbonizaciju energetski intenzivnih industrija, skladištenje energije te hvatanje, korištenje i skladištenje ugljika.

Prihvatljivi prijavitelji moraju biti pravne osobe (javna ili privatna tijela), a prijedlozi se moraju odnositi na aktivnosti koje se odvijaju u državama članicama EU, Norveškoj ili Islandu (sukladno dokumentu poziva).

Rok za dostavu prijedloga: 19. Rujna 2023. godine, 17:00 (CEST).

Poziv

Dokument poziva

Online informativni dan održat će se 20.4.2023. kao prilika gdje se može saznati više i dobiti odgovore na upite.

Registracija

 

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam