Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent

22.02.2023

Hrvatska turistička zajednica

Objavila je Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Predmet Javnog natječaja je dodjela bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023.

Korisnici sredstava su regionalne turističke zajednice čiji je indeks turističke razvijenosti za 2021. manji od 20 sukladno Metodologiji izračuna turističke razvijenosti Instituta za turizam koja je iskazana u Prilogu 1. Pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent (NN 04/22).

Sredstva su namijenjena za sljedeće:

  1. Za projekte istraživanja i strateškog planiranja;
  2. Za projekte razvoja turističkog proizvoda;
  3. Za projekte komunikacije i oglašavanja;
  4. Za projekte destinacijskog menadžmenta;
  5. Za projekte koji se realiziraju sredstvima iz EU fondova.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva za 2023. godinu iznosi 5.748.146,00 eura. Minimalna vrijednost projekta je 30.000,00 eura. Jedna regionalna turistička zajednica HTZ-u može kandidirati najviše 5 projekata. Iznos odobrenih sredstava po pojedinom projektu u jednoj godini može iznositi najviše do 100% ukupnih opravdanih/prihvatljivih sredstava.

Rok za podnošenje zahtjeva je 20. ožujka 2023. godine do 23,59 sati.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam