Javni poziv Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji za financijsku potporu za osnivanje i/ili opremanje centra za mlade u 2024. godini

26.02.2024

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji za financijsku potporu za osnivanje i/ili opremanje centara za mlade u 2024. godini.

Ukupan iznos sredstava osiguran za provedbu Poziva iznosi 132.724,00 EUR.

Za Sisačko-moslavačku županiju i gradove s područja Sisačko-moslavačke županije osiguran je ukupan iznos od 79.634,00 eura za osnivanje i/ili opremanje najmanje dva (2) centra za mlade.

U postupku odabira, temeljem kriterija i u skladu s raspoloživim sredstvima Poziva, jednom prijavitelju s područja Sisačko-moslavačke županije može se odobriti najveći ukupni iznos do 39.817,00 eura s uključenim PDV-om.

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi s područja Sisačko-moslavačke, Osječko-baranjske i Zadarske županije, osnivači  centra za mlade na području grada koji:

  • osiguravaju prostor za provedbu usluga, programa i aktivnosti od minimalno 80 metara kvadratnih,
  • unutar centra za mlade i u suradnji sa Središnjim državnim uredom osiguravaju programe savjetovališta za mlade,
  • ostvaruju formalno partnerstvo ili suradnju s udrugom mladih i/ili za mlade koja djeluje na području grada prijavitelja i koja će provoditi programe centra za mlade.

Prihvatljivi troškovi su:

  • trošak izvođenja radova/usluga
  • trošak nabave i ugradnje namještaja i opreme
  • trošak PDV-a za koji prijavitelj nema mogućnost povrata

Prihvatljivo razdoblje za provedbu aktivnosti je od 1. siječnja do 15. rujna 2024. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam