Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata vatrogasnih postrojbi i dobrovoljno vatrogasnih društava na potresom pogođenom području SMŽ

16.04.2024

Predmet Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije

(u daljnjem tekstu: Poziv) je obnova zgrada javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava oštećenih u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine te potresima koji su uslijedili nakon toga na području Sisačko-moslavačke županije.

 

Intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.

 

Prihvatljivi prijavitelji su javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije čiji su objekti stradali u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine te potresima koji su uslijedili nakon toga.

 

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

 Grupa 1.: Hitne mjere sanacije Aktivnosti

Grupe 1. uključuju aktivnosti iz Grupe 2. i Grupe 3. koje su provedene kao hitne mjere nakon potresa, a za koje Prijavitelj posjeduje dokumentaciju o plaćenim troškovima, iz svojih ili drugih sredstava.

Grupa 2.: Priprema projektne i tehničke dokumentacije

Aktivnosti Grupe 2. uključuju pripremu projekta uklanjanja te projektne i tehničke dokumentacije za dovođenje zgrada u prijašnje stanje ili cjelovitu obnovu zgrade oštećene u potresu. Projektna dokumentacija uključuje izradu elaborata, studija i ostale projektne dokumentacije potrebne za obnovu zgrada oštećenih u potresu.

Grupa 3.: Izvedba radova

Aktivnosti obuhvaćaju uklanjanje zgrada, izvođenje radova na zgradama oštećenim u potresu koji uključuju i pripremne radove te provedbu stručnog nadzora i projektantskog nadzora gradnje kao i sve ostale prihvatljive troškove vezane uz realizaciju projekta.

Grupa 4.: Upravljanje projektom i administracija

Aktivnosti Grupe 4. obuhvaćaju izradu dokumentacije za prijavu i pripremu projektnog prijedloga, administraciju i tehničku koordinaciju, provedbu projekta, troškove provedbe javne i jednostavne nabave, poslove financijskog upravljanja i izvještavanje. Prihvatljiv iznos troška za Grupu 4. iznosi do 3% od ukupnog troška za Grupu 1., 2. i 3.

Grupa 5.: Promidžba i vidljivost

Aktivnosti Grupe 5. obuhvaćaju aktivnost vezanu uz promidžbu i vidljivost projekta u svrhu informiranja koja uključuje minimalno postavljanje trajne ploče s natpisom. Prihvatljiv iznos troška za Grupu 5. iznosi do 400 eura.

 

Neprihvatljive projektne aktivnosti su one koje nisu prihvatljive za financiranje sukladno pravilima ovog Poziva tj. ostale aktivnosti koje ne spadaju u kategorije navedene u točki 9.) ovih Uputa.

 

Rok za dostavu prijava je do 15. svibnja 2024. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam