Javni poziv za dodjelu financijske podrške za smanjenje utjecaja porasta cijena energenata na pružatelje socijalnih usluga u republici hrvatskoj – faza II

07.10.2022

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je:

Javni poziv za dodjelu financijske podrške za smanjenje utjecaja porasta cijena energenata na pružatelje socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj – faza II.

Cilj Javnog poziva je smanjenje udara od porasta cijena energenata na ekonomski standard pružatelja socijalnih usluga, a čiji krajnji korisnici su posebno ranjive i ugrožene skupine osoba (djeca bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, starije i nemoćne osobe, žrtve obiteljskog nasilja, osobe ovisne o alkoholu, drogama, kockanju i drugim oblicima ovisnosti i sl.).

Očekivani pozitivni učinci provedbe Javnog poziva su sprječavanje rasta cijena socijalnih usluga uslijed nastale energetske krize, kao i očuvanje financijske održivosti pružatelja socijalnih usluga te ublažavanje utjecaja rasta cijena energenata na životni standard samih korisnika socijalnih usluga i njihovih obveznika uzdržavanja.

Ukupni raspoloživi iznos sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 10.581.600,00 kn.

Najniži iznos financijske podrške na mjesečnoj razini koji će se dodijeliti je 600,00 kn dok je najviši iznos financijske podrške na mjesečnoj razini 4.000,00 kn.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • Obiteljski domovi;
  • Pružatelji socijalnih usluga do 20 korisnika;
  • Pružatelji socijalnih usluga od 21-50 korisnika;
  • Pružatelji socijalnih usluga s više od 51 korisnika;
  • Pružatelji socijalnih usluga – Priprema i dostava obroka.

Rok za dostavu prijava na Javni poziv je 21. listopada 2022. godine do 15:00 sati.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam