Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnost

10.05.2022

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje:

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnost

Na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga i drugih malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost, objavljuje se ovaj javni poziv.

Za potporu po ovom pozivu može kandidirati braniteljska zadruga koja je bila korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljska zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2021. godine. Prihvatljivi podnositelji su također i mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici i koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2021. godine.

Korisnici mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do 100.000,00 kuna, uključujući i navedeni iznos., a iznimno mogu ostvariti dodatnih 20.000,00 kuna potpore ukoliko zahtjev podnose temeljem projekta koji:

obuhvaća uvođenje zelenih ili digitalnih tehnologija,

se odnosi na aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”, odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom pozivu traje od 9. svibnja do 7. lipnja 2022. godine. Svi zahtjevi bit će riješeni najkasnije do kraja 2022. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam