Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike

10.06.2022

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je:

Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike prepoznajući stratešku važnost proizvodnje mikroelektroničkih komponenti kao i potrebu za poboljšanje otpornosti europskog opskrbnog lanca u poluvodičima, a u skladu s pravilima važnih projekata od zajedničkog europskog interesa.

Svrha ovog Javnog Poziva za iskaz interesa je prikupljanje istraživačko-razvojnih projektnih ideja poduzetnika koji djeluju u lancu vrijednosti mikroelektronike s ciljem mogućeg sudjelovanja prijavitelja iz Republike Hrvatske i uvrštavanja na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike.

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na glavna područja razvoja lanca vrijednosti u području mikroelektronike, uključujući (ali ne ograničavajući se na):

  • Dizajn procesora i čipova za AI;
  • Dizajn čipova i sustava za komunikaciju (5G/6G i ostalo) i povezivanje;
  • Razvoj i proizvodnja ovih čipova u Europi;
  • Napredno pakiranje za heterogenu integraciju;
  • Održiva elektronika male snage;
  • Poluvodičke podloge za RF i energetsku elektroniku.

Rok za  dostavu iskaza interesa je 08. srpnja 2022. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam