Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata

18.05.2021

Zaklada Hrvatska za djecu objavila je Javni poziv za zaprimanje prijava pravnih osoba zainteresiranih za ostvarivanje (su)financiranja programa i projekata koje iste žele provesti u predstojećem vremenskom razdoblju, a koji programi i projekti su usmjereni na dobrobit djece i mladih te podršku istima kroz različite sadržaje koji su od vitalne važnosti za njihov rast i razvoj, sve sukladno utvrđenjima u daljnjem tekstu Javnog poziva.

Pravne osobe koje imaju pravo ostvariti (su)financiranje programa/projekata temeljem ovog Javnog poziva su:

 1. organizacije civilnog društva koje su osnovane sa svrhom promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te promicanja obiteljskih vrijednosti i osnaživanja obitelji
 1. pravne osobe osnovane za obavljanje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih djelatnosti sve sa svrhom promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece, te promicanja obiteljskih vrijednosti i osnaživanja obitelji
 2. javne ustanove
 3. tijela državne uprave
 4. tijela jedinica lokalne samouprave
 5. tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.

Za potrebe dodjele potpora pravnim osobama za (su)financiranje programa i projekata na temelju ovog Javnog poziva, Zaklada je u okviru svojeg Financijskog plana za 2021. godinu predvidjela i osigurala ukupni iznos financijskih sredstava u visini od 2.500.000,00 kn.

Zaklada će temeljem ovog Javnog poziva (su)financirati programe/projekte pravnih osoba u najnižem pojedinačnom iznosu od 10.000,00 kn, odnosno u najvišem pojedinačnom iznosu od 100.000,00 kn.

Zaklada temeljem ovog Javnog poziva planira (su)financirati približno 30 programa i projekata pravnih osoba, odnosno više ukoliko to dozvoli ukupno osigurani iznos financijskih sredstava.

Aktivnosti i svrha programa/projekata za koje se temeljem ovog Javnog poziva traži (su)financiranje od strane Zaklade moraju biti usmjereni na promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanje obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece, odnosno na podupiranje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih, vjerskih i drugih sadržaja od vitalne važnosti za rast i razvoj djece i mladih. (Su)financiranje programa/projekata može se dodijeliti za (su)financiranje sljedećih područja:

 1. sustava obiteljskih potpora
 2. skrbi za djecu
 3. zdravstvene zaštite majke i djeteta
 4. odgoja i obrazovanja
 5. izvanškolskih aktivnosti učenika i korištenje slobodnog vremena djece iz područja

sustava obiteljskih potpora, skrbi za djecu, zdravstvene zaštite majke i djeteta, odgoja

i obrazovanja, izvanškolskih aktivnosti učenika i korištenja slobodnog vremena djece.

Vremensko razdoblje za provedbu programa/projekata prijavljenih u sklopu ovog Javnog poziva može trajati najduže 14 mjeseci i to u razdoblju od početno 1. studenog 2021. godine do zaključno 1. siječnja 2023. godine.

Ovaj Javni poziv bit će otvoren za podnošenje prijava zainteresiranih pravnih osoba početno od 17. svibnja 2021. godine 00:00:01 sati do zaključno 16. lipnja 2021. godine 23:59:59 sati.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam