Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2021./2022. godini “STIPENDIJE”

12.11.2021

Ministarstvo turizma i sporta i u školskoj 2021./2022. godini raspisuje Javni poziv za program „Stipendije“ u suradnji s poslodavcima i županijskim obrtničkim komorama s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2021./2022. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac minimalno 30%, dok Ministarstvo maksimalno 70% ukupne stipendije.

Temeljem navedenog Programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se u školskoj/akademskoj godini do 2.000 kuna mjesečne stipendije u razdoblju od 01. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Javni poziv otvoren je do 15. prosinca 2021. godine.

Program stipendiranja učenika i studenata Ministarstvo turizma i sporta provodi od 2008. godine te je do sada sufinancirano više od 2.000 stipendista za koje je isplaćeno više od 14 milijuna kuna.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam