Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2024. godini

25.01.2024

Ministarstvo hrvatskih branitelja  s ciljem očuvanja digniteta i vrijednosti kao i stečevina obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske  provodi kontinuirane aktivnosti njegovanja kulturnih i povijesnih vrijednosti Domovinskog rata. U tom smislu Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2024. godini.

Opći cilj Javnog poziva je očuvanje stečevina i ublažavanje negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu.

Poseban cilj Javnog poziva je očuvanje digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu.

Prioriteti ovog Javnog Poziva su:

  • – Unapređenje javne dostupnosti audiovizualnog sadržaja o Domovinskom ratu,
  • – Osiguravanje uvjeta za nastajanje audiovizualnih djela od posebne tematske vrijednosti,
  • – Povećanje razine osviještenosti o osobama i događajima u Domovinskom ratu,
  • – Promicanje vrijednosti obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata.

Planirani iznosi i ukupna vrijednost Javnog poziva:

U Državnom proračunu za 2024. godinu planirana su sredstva za sufinanciranje najmanje 6 projekata. Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 20.000,00 EUR

  Prihvatljivi podnositelji zahtjeva:  

  • – pravne osobe koje su registrirane za proizvodnju audiovizualnih djela,
  • – obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela,
  • – nezavisni producenti/ice zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela (neovisno o njihovom prethodnom filmskom radu i iskustvu).

 Prijava:

Sve zainteresirane strane svoje projekte prijavljuju na propisanim obrascima, koji se mogu preuzeti u na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/.

Rok za slanje prijave:

30 dana od dana objave 17. siječnja, zaključno s 15. veljače 2024. godine

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu hrvatskih branitelja (e-mail: ministarstvo@branitelji.hr, tel: 01/2308-911) i na internetskoj stranici

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam