Javni pozivi za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021. – HZZ i Ministarstvo hrvatskih branitelja

24.05.2021

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je dva javna poziva u svrhu provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Na Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2021. godini mogu se prijaviti braniteljske zadruge, mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici dok iznos potpore iznosi do 100.000,00 kn. Više o Natječaju kliknite ovdje na izvornu poveznicu.

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021. godini usmjeren je nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, nezaposlenoj djeci smrtno stradalih ili nestalih branitelja, nezaposlenoj djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlenoj djeci HRVI-a s trajno utvrđenim statusom s ciljem otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz navedene ciljane skupine Poziva. Iznos potpore do 50.000,00 kn po zaposlenoj osobi. Više o Natječaju kliknite ovdje na izvornu poveznicu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje i dalje potiče samozapošljavanje i proširenje djelatnosti postojećih poduzetnika.  Aktualna je Potpora za samozapošljavanje usmjerena nezaposlenim osobama koje su odlučile pokrenuti vlastiti posao – iznos potpore je do 130.000,00 kn. Također je aktualna mjera i za proširenje poslovanja za postojeće korisnike potpore za samozapošljavanje koji proširuju postojeće poslovanje. Iznos potpore je do 100.000,00 kn.

Hrvatski zavod za zapošljavanje sufinancira i poticanje zapošljavanja osoba sufinanciranjem troška plaće poslodavcima do 75 % bruto II plaće.

O aktualnim mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje možete više pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje klikom na poveznicu.

Informiramo Vas u sklopu projekta NORA za poduzetnu Novsku sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam