Ministarstvo poljoprivrede je pripremilo i poslalo na e- savjetovanje prijedlog Pravilnika o provedbi Intervencija za potporu ulaganjima u primarnu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda

12.09.2023

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je i poslalo na e-savjetovanje Prijedlog pravilnika za četiri intervencije i to ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i preradu te obnovljive izvore energije:

  • 03. Korištenje obnovljivih izvora energije;
  • 10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju;
  • 11. Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda;
  • 12. Potpora malim poljoprivrednicima.

Na temelju ovoga Pravilnika u 2023. godini objaviti će se tri natječaja, ukupne vrijednosti od 85 milijuna EUR, i to za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u vrijednosti od 60 milijuna EUR (intervencija 73.10), potporu malim poljoprivrednicima od 15 milijuna EUR (intervencija 73.12) te za ulaganja u korištenje obnovljivih izvora energije u vrijednosti od 10 milijuna EUR (73.03).

Ovo će biti prvi natječaji za ulaganja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Indikativni plan objave natječaja u 2023. godini dostupan je na poveznici.

Sredstva za ove investicije namijenjena su razvoju produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje.

Savjetovanje je otvoreno do 26. rujna 2023. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam