Ministarstvo turizma i sporta objavilo je otvoreni Javni poziv za poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu – stipendije

15.03.2024

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je otvoreni javni poziv za poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije, s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora, te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu. 

Rok za prijavu na Javni poziv je do 2. studenoga 2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta sufinancira učenike i studente koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a za ovu namjenu osigurano je 173.388,00 EUR.

Radi se o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama u turizmu, odnosno hotelima, kampovima, restoranima, turističkim agencijama, na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac sa 80 EUR, a Ministarstvo sa 186 EUR.

Na temelju navedenog programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se u školskoj/akademskoj godini 266 EUR mjesečne stipendije u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja tekuće školske/akademske godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, tvrtka ima obavezu osigurati rad stipendista u trajanju najmanje tri mjeseca u kontinuitetu u jednoj sezoni. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te raditi u tvrtki po završetku obrazovanja u trajanju najmanje tri mjeseca u kontinuitetu.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam