Najava – Poziv bratimljenje gradova

27.04.2023

Poziv bratimljenje gradova objavit će 3. svibnja 2023. godine NetZeroCities.

Ovaj Program bratimljenja prilagođeni je program učenja u svrhu razmjene znanja i prijenosa dobrih praksi između europskih gradova, odabranih kao gradovi bratimljenja, i gradova odabranih za sudjelovanje u Programu pilot-gradova NetZeroCities u ožujku 2023. Sveobuhvatni cilj Programa bratimljenja je poticanje trajnih veza između gradova koji se suočavaju sa sličnim izazovima i dijele interese u različitim domenama emisija na putu prema klimatskoj neutralnosti.

Program bratimljenja – učenje je 20-mjesečni program koji ima za cilj razmjenu znanja, izgradnju kapaciteta u pilot-gradovima i gradovima bratimljenja, te potonjima omogućiti pristup podršci za prijenos. Program će se temeljiti na pristupu dijeljenja znanja između pilot gradova i gradova bratimljenja, a istovremeno će omogućiti okvir za učenje među kolegama, omogućujući pilot gradovima učenje iz iskustava gradova bratimljenja. Po završetku ciklusa učenja, gradovi bratimljenja će ugraditi znanja stečena pilot aktivnostima putem Plana prijenosa.

Postupak usklađivanja pilot gradova i gradova bratimljenja temeljit će se na pronalaženju sličnih izazova i zajedničkih interesa u različitim domenama vezanim uz emisije i polugama promjena, dopuštajući inovativne radnje kroz sustavnu transformaciju. Svaki pilot grad (ili grupa gradova) bit će uparen s jednim ili više gradova bratimljenja. Planiran je niz aktivnosti za unaprijeđenje učenja između gradova bratimljenja, uključujući prilagođene online sastanke, radionice i inspirativne posjete na licu mjesta  kako bi se produbilo razumijevanje međusobnih izazova i zajedničko pronalaženje rješenja.

Poziv je otvoren za općine iz država članica EU-a i zemalja pridruženih programu Obzor 2020. Neće biti potrebno biti grad misije za prijavu na poziv bratimljenja.

Kako bi pomogli gradovima bratimljenja u usklađivanju njihove prijave s ciljevima i aktivnostima pilot gradova te osigurali uspješno podudaranje s željenim područjima učenja, internetski katalog Pilot profila bit će dostupan na web stranici NetZeroCities.

Prijave će se primati od 3.5.2023. do 30.6.2023., 23:59 po srednjoeuropskom vremenu.

Odabir uspješnih gradova bratimljenja bit će objavljen početkom rujna 2023., a Program bratimljenja –  učenje započet će do kraja rujna 2023. te završit u svibnju 2025.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam