Natječaj EENergy: do 10.000 eura bespovratnih sredstava za energetsku učinkovitost

26.02.2024

Putem projekta EENergy te uz pomoć Enterprise Europe Network (EEN), Europska unija osigurava potporu od 9 milijuna eura za poticanje inovacija i održivosti malih i srednjih poduzeća u Europi, s naglaskom na smanjenje potrošnje energije i zaštitu okoliša.

Poduzetnici koji se prijave mogu ostvariti do 10.000 eura bespovratnih sredstava, a ukupno će kroz projekt biti dodijeljeno najmanje 900 takvih potpora.

 

Prijaviti se mogu svi poduzetnici koji imaju status „subjekta malog gospodarstva“ kako je definiran u Preporuci Europske komisije 2003/361/EZ, osnovani i aktivni prije 1.1.2023. godine. Uz to, dobrodošle su prijave poduzeća u energetski intenzivnim industrijama. Ove potpore su 100 % bespovratne, čime se poduzećima daje prilika da unaprijede svoje poslovanje bez dodatnog financijskog opterećenja.

Prihvatljive aktivnosti

Financijska potpora do 10.000 eura dodijelit će se odabranim korisnicima za provedbu aktivnosti koje rezultiraju poboljšanom energetskom učinkovitošću. Ugovorni cilj aktivnosti je postizanje smanjenja potrošnje energije za 5 %. Takve radnje moraju spadati u jednu ili nekoliko od sljedeće tri kategorije: ulaganja u objekte i opremu, savjetovanje o uštedi energije ili obuka zaposlenika.

Rok za prijavu na natječaj je 15. travnja 2024. godine, no imajte na umu da je za prijavu nužno proći savjetovanje s EEN savjetnikom te nas stoga kontaktirajte na vrijeme.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam