Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

27.03.2023

Naziv natječaja: Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

Objavljen: Ministarstvo turizma i sporta

Prihvatljivi korisnici: Prijavitelj na Natječaj mora biti pravna osoba – udruga, koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama te ispunjava uvjete navedene u Uputama za prijavitelje (2_220322_manif_upute_s.pdf (gov.hr)).

Napomena: ukupni proračun za organiziranje manifestacije iznosi minimalno 300.000,00 eura. Ukupni proračun za organizaciju manifestacije odnosi se ISKLJUČIVO i SAMO na financijske prihode, a ne i na dobra poput donacija u vidu zakupa prostora, donacija plakata, itd.

Prihvatljivi iznos financiranja: Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 40.000,00 EUR, a najveći 200.000,00 EUR s time da zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60 % od cjelokupnog iznosa potrebnog za organizaciju velike sportske manifestacije.

Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju sportske manifestacije prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Prihvatljive aktivnosti:

  • organiziranje velikih međunarodnih sportskih natjecanja na području Republike  Hrvatske;
  • sudjelovanje hrvatskih sportaša na velikim međunarodnim sportskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj;
  • planirane aktivnosti će dovesti do ostvarivanja postavljenih ciljeva.

Sažetak natječaja: Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Specifični cilj Natječaja je poticanje organiziranja velikih sportskih manifestacija s ciljem približavanja sporta građanima, animacije djece i mladih za bavljenje sportom, prevencije zdravlja i sl., kao i poticanje ulaganja sredstava iz državnog proračuna za nabavu sportske opreme, sportskih rekvizita, sportskih pomagala te sanaciju i adaptaciju javno dostupne postojeće sportske infrastrukture.

Rok za predaju dokumentacije: 22.4.2023.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam