Objavljen drugi Javni poziv za provedbu programa potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim djelatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-a 19

27.08.2021

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je drugi Javni poziv za provedbu programa potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim djelatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-a 19.

Potpore će se dodjeljivati poduzetnicima, i to: subjektima malog gospodarstva (trgovačkim društvima izvan javnog sektora i obrtima) iz turističkog sektora, koji imaju registriranu djelatnost NKD 79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turooperatera) i koje su upisane u Središnji Registar (trenutno Upisnik MINTS-a) ili imaju Rješenje o ispunjavanju uvjeta za pružanje usluga turističke agencije od nadležnog ureda državne uprave.

Cilj dodjele potpora poduzetnicima je nadoknada dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja poduzetnicima kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane korona-virusom (COVID-19) narušena gospodarska aktivnost.

Ukupan iznos bespovratne potpore poduzetnicima ne može biti veći od 10.000,00 kuna po prosječnom broju zaposlenih na godišnjoj razini turističke agencije (sukladno dostavljenom izračunu za 2020. godinu).

Javni poziv otvoren je zaključno do 6. rujna 2021. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam