OBJAVLJEN JAVNI POZIV za predlaganje programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba koje će na području Grada Novske provoditi udruge u 2022. godini

27.01.2022
  1. GRAD NOVSKA – Predmet Javnog poziva

 

Predmet ovog  Javnog poziva (u daljnjem tekstu: Javni poziv) je prikupljanje programa i projekata  udruga i drugih organizacija civilnog društva koji će se u skladu s Uredbom i Pravilnikom, na temelju objavljenih kriterija odabrati za financiranje/sufinanciranje iz proračuna Grada Novske za 2022. godinu, a koji se odnose na jedno od sljedećih  područja :

  • kultura,
  • djelovanja udruga iz Domovinskog rata,
  • djelovanja udruga za djecu i mladež,
  • djelovanja humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih udruga te
  • djelovanje ostalih udruga.

 

Programi i projekti moraju biti od interesa za Grad Novsku, stručno utemeljeni, kvalitetni, kreativni, inovativni, ekonomični i racionalni te pridonositi zadovoljenju određene javne potrebe na području Grada Novske u 2022. godini.

 

  1. Opći cilj javnog poziva

 

Opći cilj javnog poziva je zadovoljavanje dijela javnih potreba na području Grada Novske u suradnji i u partnerstvu s novljanskim udrugama i drugim organizacijama civilnog društva i to javnih potreba koje se odnose na područje  kulture, područja djelovanja udruga iz Domovinskog rata, područja djelovanja udruga djece i mladeži, humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih udruga, te područja djelovanja drugih udruga čiji programi i projekti su od interesa za Grad Novsku i kojima se zadovoljava određena specifična javna potreba određena javnim pozivom.

  1. Ukupna sredstva za financiranje/sufinanciranje

 

Za financiranje/sufinanciranje svih područja Javnog poziva navedenih u točki 1. u proračunu Grada Novske osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 475.000,00 kuna.

 

  1. Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljiv prijavitelj u pravilu je udruga  i druga neprofitna organizacija  koja ima  sjedište na području Grada Novske i koja aktivno djeluje na području Grada Novske  ili  ima sjedište izvan Grada Novske, ali u svom osnivačkom aktu ima određeno područje djelovanja koje se proteže i na Grad Novsku i koja aktivno djeluje na području Grada Novske, uz uvjet da ista ispunjava sve odredbe ovog Pravilnika i sve uvjete javnog poziva.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam