Objavljen je novi Zajednički poziv za M-ERA.NET COFUND za 2023. godinu

07.03.2023

Dana 01. ožujka 2023. godine objavljen je novi Zajednički poziv za M-ERA.NET COFUND za 2023. godinu. U ovom pozivu sudjeluje više od 30 organizacija za financiranje iz 31 zemlje, uključujući i Republiku Hrvatsku koju u M-ERA.NET-u predstavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ukupni proračun ovog poziva iznosi približno 30 milijuna eura.

Cilj ovog poziva je pružiti dodatnu potporu tematskim prioritetima prethodnih M-ERA.NET poziva, baveći se istraživanjem materijala i inovacijama, uključujući materijale za dijelove koji se koriste u sustavima za proizvodnju i pohranu energije u skladu s Europskim zelenim planom i podržavajući ciljeve održivog razvoja.

Poziv u 2023. godini uključuje sljedeća tematska područja:

 • razvoj materijala za proizvodnju, skladištenje, pretvorbu i korištenje energije;
 • inovativne površine, premazi i sučelja;
 • kompoziti visokih performansi;
 • funkcionalni materijali;
 • napredni materijali i tehnologije za primjenu u zdravstvu;
 • materijali sljedeće generacije za naprednu elektroniku.

Republika Hrvatska sudjeluje u ovom pozivu sa 150.000,00 eura. Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će samo hrvatske projektne partnere u sklopu transnacionalnog konzorcija. Hrvatski projektni partner također može biti konzorcij prijavitelja (koji se sastoji od najmanje dvije pravne osobe) ili jedna pravna osoba.

Prihvatljivi hrvatski projektni partneri su sljedeći:

 1. istraživačke organizacije:
 • javni istraživački instituti;
 • javne visokoškolske ustanove;
 • druge pravne osobe koje se bave istraživačkom djelatnošću;
 1. ostale pravne osobe koje se bave istraživačkom djelatnošću:
 • nevladine i neprofitne organizacije (NVO) ili institucije čiji je glavni cilj istraživačka djelatnost ili istraživačka i razvojna djelatnost, a registrirane su u Ministarstvu pravosuđa i uprave;
 • mala i srednja poduzeća (MSP) upisana u relevantan Nacionalni registar (sudski ili obrtnički) i registrirana za obavljanje istraživačko-razvojne djelatnosti.

Druge pravne osobe iz poslovnog sektora koje nisu mala ili srednja poduzeća mogu se prijaviti kao projektni partneri u ovom pozivu, ali moraju osigurati vlastita sredstva za sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Prijava projekata događa se u dvije faze.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga u prvoj fazi prijave (pretprijava) je 16. svibnja 2023. godine do 12:00 sati prema srednjoeuropskom vremenu (CET) dok je rok za podnošenje projektnih prijedloga u drugoj fazi prijave 21. studenoga 2023. godine do 12:00 sati prema srednjoeuropskom vremenu (CET).

U drugi krug prijava bit će pozvani samo prijavitelji čiji su projektni prijedlozi pozitivno ocijenjeni u prvom evaluacijskom krugu.

Prije podnošenja prijedloga svi projektni partneri trebaju kontaktirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako bi se provela pretprovjera prijedloga projekta i uvjeti financiranja.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam