Otvoren 2. poziv za program Interreg Danube

03.11.2023

Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. službeno je danas otvorio 2. poziv za dostavu projektnih prijedloga. U sklopu 2. poziva prijaviteljima je na raspolaganju 38,7 milijuna eura.

Poziv je otvoren do 29. ožujka 2024. godine do 14:00 sati po srednjoeuropskom vremenu (CET) te pruža prilike za sudjelovanje u transnacionalnim projektima suradnje s ciljem poticanja regionalnog razvoja i rješavanja zajedničkih regionalnih izazova.

Drugi Poziv otvoren je za tijela javne vlasti, neprofitne organizacije, obrazovne ustanove, istraživačke organizacije i druge relevantne dionike iz dunavske regije.

Projekti se moraju usredotočiti na jedan od sljedećih specifičnih ciljeva programa (SO):

Prioritet 2 – Zelenija dunavska regija

SO2.2: Promocija sposobnosti prilagodbe na klimatske promjene u dunavskoj regiji i upravljanje katastrofama na transnacionalnoj razini u vezi s ekološkim rizicima, uzimajući u obzir pristupe temeljene na ekosustavima.

SO2.3: Održivo, integrirano, transnacionalno upravljanje vodama i sedimentima u slivu rijeke Dunav osiguravajući kvalitetu i količinu voda i ravnotežu sedimenata.

SO2.4: Zaštita i očuvanje biološke raznolikosti u ekološkim koridorima i eko-regijama od transnacionalnog značaja u dunavskoj regiji.

Prioritet 3 – Uključivija dunavska regija

SO3.1: Pristupačna, inkluzivna i učinkovita tržišta rada.

SO3.2: Pristupačne i inkluzivne kvalitetne usluge u obrazovanju, osposobljavanju i cjeloživotnom učenju.

SO3.3: Unapređenje uloge kulture i održivog turizma u ekonomskom razvoju, društvenoj inkluziji i društvenoj inovaciji.

Prioritet 4 – Bolje upravljana dunavska regija

SO4.2: Povećani institucionalni kapaciteti za teritorijalno i makroregionalno upravljanje.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam