Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2022. godini

23.02.2022

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA objavljuje:

Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2022. godini

Svrha i cilj poziva je financiranje aktivnosti/potreba udruga za koje se ocijeni da su sukladno strateškim dokumentima i prioritetnim područjima djelovanja Ministarstva od posebnog značaja i interesa za braniteljsku i stradalačku populacije iz Domovinskog rata, a koje iz opravdanih razloga nisu mogle biti planirane uslijed posebnih i/ili izvanrednih okolnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom.

Pozivom se neće financirati aktivnosti/potrebe koje su prihvatljive za financiranje po redovitim Javnim pozivima Ministarstva i mogle su se planirati te one aktivnosti koje nisu usmjerene na domovinski rat i braniteljsku populaciju.

Prihvatljive aktivnosti/potrebe su:

one koje su od značaja i interesa za braniteljsku i stradalničku populaciju iz Domovinskog rata, a iz opravdanih razloga nisu mogle biti planirane, koje nije moguće financirati putem redovnih poziva Ministarstva, potpora udruzi radi stabilizacije i mogućnosti nastavka rada i djelovanje. Za navedene aktivnosti može se ostvariti sufinanciranje do 5.000,00 kn.

Aktivnosti koje je zbog iznimnih okolnosti nastalih uslijed nepredviđenih događaja ili elementarnih nepogoda potrebno žurno financijski poduprijeti. Za navedene aktivnosti može se ostvariti sufinanciranje do najviše 50.000,00 kn.

Rok za prijavu na Poziv je do 1. prosinca 2022. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam