Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška uredima za transfer tehnologije”

19.04.2023

Dana 11. travnja 2023. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška uredima za transfer tehnologije”. Svrha ovog Poziva je povećanje broja procesa prijenosa tehnologija na visokoobrazovnim institucijama i znanstvenim organizacijama.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su znanstvenoistraživačke institucije.

Program Podrška uredima za transfer tehnologije podržava aktivnosti jedinica koje obavljaju aktivnosti ureda za transfer tehnologije u provođenju projekata transfera tehnologije. Program je dio paketa komplementarnih programa i mjera koji za cilj imaju povećanje broja procesa transfera tehnologije u istraživačkim organizacijama u Republici Hrvatskoj.
Program podržava provedbu aktivnosti u svrhu poslovne validacije razvijenih rješenja, a prije faze komercijalizacije. To uključuje provedbu specifičnih usluga, kao što su usluge analize tržišta, izrade koncepta ili strategije za razvoj i/ili komercijalizaciju proizvoda, provjere i zaštite intelektualnog vlasništva, razvoja strategije upravljanja intelektualnim vlasništvom, razvoja poslovnog modela, certificiranja i analize regulatornih uvjeta.

Poziv je namijenjen uredima za transfer tehnologije, bilo da su dio istraživačke organizacije ili su ustrojeni kao zasebni pravni subjekt. Kako bi demonstrirali kapacitet ureda za transfer tehnologije, Poziv zahtijeva ispunjenje uvjeta vezanih za obavljanje aktivnosti transfera tehnologije, u skladu s Nacionalnim smjernicama za transfer tehnologije i znanja.
Ukoliko ured za transfer tehnologije djeluje u sastavu istraživačke organizacije, tada je istraživačka organizacija prijavitelj te provodi projekt samostalno. Ukoliko je ured za transfer tehnologije ustrojen kao zasebni pravni subjekt, tada je ured za transfer tehnologije prijavitelj i obvezno je partnerstvo s istraživačkom organizacijom koja je vlasnik prava intelektualnog vlasništva, odnosno istraživačem/istraživačima čiji su rezultati istraživanja predmetom aktivnosti projekta.

Ukupna raspoloživa sredstva po Pozivu iznose   497.710,53 eura. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi  10.000,00 eura, a najviši 26.500,00 eura.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 14.04.2023., 00:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.12.2023., 23:58

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam