Poziv školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

21.02.2022

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE objavljuje:

Poziv školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

 

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te je objavljen Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Održavanje navedene izložbe predviđeno je za 29. rujna 2022. budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine. Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine objavilo knjižicu recepata pod nazivom Skuhat ću, neću baciti u kojoj se nalaze inovativni i zanimljivi recepti učenika i njihovih mentora iz srednjih škola te korisni savjeti o pripremi jela od viškova hrane.

Ovo događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane, koja se provodi u okviru mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH“ Nacionalnog plana za oporavak i otpornost RH, mjeri vrijednoj 32 milijuna kuna.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam