Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godini

13.10.2022

 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, raspisuje:

Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godini

Državna nagrada za humanitarni rad je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Nagrada se, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, dodjeljuje u dvije kategorije, kao:

  • Nagrada za životno djelo pojedincu – fizičkoj osobi (jedna u tekućoj godini),za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, u obliku povelje i novcu, te
  • Godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi (najviše tri u tekućoj godini), za iznimna postignuća u području humanitarnog rada, u obliku povelje.

Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne  pravne osobe) da podnesu prijave na Poziv, odnosno da predlože kandidata/kandidatkinju (pravnu ili fizičku osobu) za dodjelu Nagrade u 2022. godini.

Prijave na ovaj Poziv mogu se podnijeti u razdoblju od 12. listopada do 2. studenoga 2022. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam