Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2022. godinu

17.05.2022

Ministarstvo unutarnjih poslova objavljuje: 

Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2022. godinu

Ministarstvo unutarnjih poslova objavljuje Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2022. godinu. Predmet ovoga javnog poziva jesu projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se može osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.

Budući da su tijekom 2021. godine zabilježena velika povećanja stradavanja mopedista, motociklista i biciklista, projekti koji će se sufinancirati trebaju zahvatiti ove skupine sudionika u prometu:

  1. VOZAČI MOPEDA I MOTOCIKLA – teme za obradu:

korištenje zaštitne kacige;

vožnja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom;

nepropisna i neprilagođena brzina;

alkohol;

distrakcija.

  1. VOZAČI BICIKLA – teme za obradu:

poštivanje crvenog svjetla;

vožnja nogostupom;

vožnja u zabranjenom smjeru;

uočljivost biciklista (korištenje reflektirajućih prsluka, reflektirajućih materija i svijetle odjeće);

uporaba zaštitne kacige;

distrakcija.

Pravo podnošenja prijave po Pozivu imaju pravne osobe i nevladine, neprofitne organizacije te znanstvene institucije koje imaju sjedište na području Republike Hrvatske te su upisane u odgovarajuće registre i posjeduju reference

Javni poziv otvoren je danom objave u Narodnim novinama, a prikupljanje prijava, odnosno popunjavanje obrazaca za prijavu putem Interneta, počinje od 12.05.2022. godine. Rok za dostavu prijava je 12.06.2022. godine.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam