Program potpore proizvođačima tovnih svinja zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19

13.05.2021

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Program potpore proizvođačima tovnih svinja zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19.

Cilj programa je:
  • pružanje financijske pomoći proizvođačima tovnih svinja za saniranje pretrpljenih gubitaka, osiguranje likvidnosti te očuvanja razine primarne proizvodnje koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, suočili s trajnim poteškoćama u poslovanju.
Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave proizvodnjom tovnih svinja.
Svi korisnici moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
  • upis u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,
  • upis u Registar farmi,
  • koji su u razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka 2021. godine isporučili tovne svinje s farmi upisanih u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) na klanje u odobrene objekte za klanje papkara.
Za potporu su prihvatljiva grla tovnih svinja koja su:
  • isporučena s farmi upisanih u JRDŽ na klanje u odobrene objekte za klanje papkara u razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka 2021. godine,
  • imaju evidentirano izlučenje u JRDŽ-u na klanje,
  • u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja najmanje utvrđene klaoničke težinetrupa od 105 kg, te pripadaju u kategorije T1 i T2.

*Potpora se  dodjeljuje u obliku izravnih bespovratnih sredstava.

Za provedbu ovoga Programa osigurana su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 kuna.

Potpora se može dodijeliti najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Zahtjev za potporu podnosi se od 10. svibnja do 31. svibnja 2021. godine putem AGRONET-a, zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja, izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam