Program potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. godinu

15.03.2024

Program potpore za unaprjeđenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika, u javnom je savjetovanju.

Prijedlog programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. godinu pušten je u javno savjetovanje.

“Cilj Programa je mladim poljoprivrednicima koji žive u ruralnim područjima jedinica lokalne samouprave koje su donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji, omogućiti dodatnu potporu za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje”, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako dodaju, ovom potporom želi se doprinijeti odluci mladih obitelji koje se bave poljoprivredom da ostanu živjeti u ruralnom području i proizvode hranu, ali i daju usluge u tom području.

Tko su prihvatljivi korisnici?

Sredstva za dodjelu potpore po ovom Programu, osigurana su u Državnom proračunu za 2024. godinu s iznosom od 1 milijun eura.

Prihvatljivi korisnici ove potpore su JLS koje su u svojim proračunima za 2024. godinu osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu i donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji.

Krajnji primatelji su mladi poljoprivrednici koji su zadovoljili uvjete propisane u programima JLS te koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva

nositelj poljoprivrednog gospodarstva nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva

Iznos potpore za prihvatljive krajnje primatelje iznosi 100 posto potpore koju je krajnjem primatelju dodijelila JLS u skladu s uvjetima iz svog programa.

Čeka se Javni poziv

Javnim pozivom detaljno će se propisati način podnošenja zahtjeva, rokovi i dokumentacija potrebna za podnošenje zahtjeva, administrativna kontrola zaprimljenih zahtjeva, odobravanje i isplata bespovratnih sredstva, način izvještavanja, kontrola na terenu i povrat.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam