USKORO – Objavljene najave poziva za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave ukupne vrijednosti 749 milijuna kuna

07.12.2020

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas najavu za pet poziva koji će se financirati u 2021. godini.

Vrijednost pet poziva iznosi 749 milijuna kuna i to je do sada najveći iznos koji je osiguran za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i prihvatljive korisnike sredstava EU fondova.

Pozivi će biti otvoreni od 15. prosinca 2020. godine te će od tog datuma, prihvatljivi podnositelji zahtjeva moći dostavljati zahtjev za financiranje svojih projektnih prijedloga.

Programi:

1. Program razvoja otoka u 2021. godini odnosi se na unaprjeđenje i razvoj lokalne zajednice na otocima povećanjem kvalitete i dostupnosti komunalnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih, kulturnih, sportskih, poduzetničkih, turističkih te ostalih javnih usluga uz sustavnu podršku zaštiti okoliša, primjeni energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrijednost programa iznosi: 14.000.000 kuna.

2. Program održivog razvoja lokalne zajednice ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Ukupna vrijednost programa iznosi: 65.000.000,00 kuna.

3. Program podrške brdsko-planinskim područjima ima za cilj pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

Ukupna vrijednost programa iznosi: 25.000.000,00 kuna.

4. Program podrške regionalnom razvoju za cilj ima jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Ukupna vrijednost programa iznosi: 15.000.000,00 kuna.

5. Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini

Ukupna vrijednost programa iznosi: 630.000.000,00 kuna

U pripremi su i pozivi za Program ulaganja u infrastrukturu vjerskih zajednica i Program poboljšanja infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

 

 

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam