Dva milijuna kuna za Jazavicu – niz edukacija i radionica za djecu, mlade i udruge

16.11.2020 - Vijesti

Početkom ovog tjedna Odred izviđača „Zelena patrola“ Rajić potpisao je ugovor vrijedan 1.989.400,01 kuna za projekt pod nazivom „Kulturni centar za mlade Jazavica“ UP.04.2.1.07.0098.

Odred izviđača potpisao je ugovor s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, a projekt je sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%).

Partneri na projektu su Atletski klub „Novljanska grupa atletičara“ NovskaUdruga mladih Novska te Grad Novska, koji je na korištenje ustupio staru školu u Jazavici.

Ciljevi ovog projekta su osnaživanje udruga i njihovo dodatno uključivanje u rast i razvoj lokalne zajednice, kao i stvaranje dodatnih sadržaja za udruge, mlade i djecu kroz provođenje brojnih edukacija poput likovnih, literarnih i sportskih radionica, mladih robotičara, plesa i mnogih drugih. U tu svrhu revitalizirat će se prostor stare škole u Jazavici čime će se stvoriti pozitivno okruženje za djecu i mlade gdje će moći učiti, provoditi slobodno vrijeme i družiti se.

Ubrzo nakon potpisivanja ugovora održan je i prvi radni sastanak projektnih suradnika u prostorijama Razvojne agencije Grada Novske, koja je sudjelovala u pripremi i prijavi ovog projekta.

Piše: Martina Movrić, Fotografije: Martina Movrić

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam