Kroz projekt “Šnajderaj” KUD “Šubić” zaposliti će osobu za rekonstrukciju i izradu dijelova narodnih nošnji

23.01.2019 - Vijesti

Slijedeće godine biti će četvrt stoljeća rada KUD-a “Šubić” Novska, folklornog društva koje čuva folklornu baštinu, pjesme i ples novljanskog kraja. Iza njih su brojni nastupi, gostovanja i priznanja.

Ovih dana novi uspjeh, njihov projekt Šnajderaj prošao je Javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za provedbu projekata „Šnajderaj“ usmjerenog mladima. U pripremi projekta pomogla im je Razvojne agencije NORA Novska, a zahvaljujući odobrenim sredstvima iz projekta kojemu je cilj educirati mlade osobe, KUD „Šubić“ će zaposliti jednu osobu.

– Sada možemo krenuti u realizaciju osmomjesečnog projekta kojemu je cilj educirati mlade osobe za bolje poznavanje, rekonstrukciju i izradu dijelova narodnih nošnji. Neopisivo nam je zadovoljstvo što možemo zaposliti i jednu osoba koja će voditi projekt Šnajderaj – kazala je Marija Kos Šaka, predsjednica KUD-a „Šubić“ Novska, najavivši više informacija na javnom predstavljanju projekta.

KUD „Šubić” zahvaljujući razumijevanju kulturne i obrazovne ustanove, Pučkog otvorenog učilišta Novska, održava probe u dvorani kina, a na raspolaganju im je i jedan prostor za narodne nošnje.

Kada su kretali s radom nisu imali niti jednu zavičajnu narodnu nošnju, no u proteklih skoro 25 godina, prikupili su ih dosta, među njima i originalne, vezene i šivane prije mnogo godina i na koje su posebno ponosni.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam