LAG “Zeleni trokut” među prvih 6 u Republici Hrvatskoj – novi projekti za nezaposlene žene i mlade

09.10.2020 - Vijesti

U prostorijama Razvojne agencije NORA Novska, Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Zeleni trokut“ održao je 3. Sjednicu.

Sjednicu je vodila Marija Kušmiš, predsjednica LAG-a, u nazočnosti Igora Mateka, upravitelja LAG-a „Zeleni trokut“ i predstavnika gradova, PakracLipikNovskaOpćine Jasenovac, naselja Janja Lipa i  predstavnik OPG-a.

Upravitelj Igor Matek uvodno je upoznao s Planom provedbe i radom u proteklom razdoblju, te financijskim izviješćem uz Plan za naredni period.

Na sjednici su u članstvo primljeni zainteresirani OPG-i, donesena je odluka o članarini u LAG-u „Zeleni trokut“.

Kroz lokalno partnerstvo i stvaranje uvjeta za pristup europskim strukturnim fondovima, namijenjenih  razvoju manjih, ruralnih sredina, LAG „Zeleni trokut“ svrstan je među prvih 6 u Republici Hrvatskoj, prema riječima Marije Kušmiš, predsjednice, Agencija za plaćanje u poljoprivredi dodijelila im je 1,6 milijuna kuna za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Očekuje se raspisivanje Natječaja za dodijeljena sredstva, a predsjednica ističe i Natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, i zapošljavanje 40 nezaposlenih žena.

Izdvaja i projekt, „Javi se i pronađi se“, Udruge mladih Grada Novske u iznosi 1,9 milijuna kuna, kroz koji će se u vremenu provedbe projekta  zaposliti mladi.

Piše: Željko Gašparović

Izvor: https://www.novska.in/vijesti/lag-zeleni-trokut-medu-prvih-6-u-republici-hrvatskoj-novi-projekti-za-nezaposlene-zene-i-mlade

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam