Nabavljen novi kamion za prikupljanje papira i plastike – sredstva EU, Grada i Novokoma za bolji sustav gospodarenja otpadom

05.12.2020 - Vijesti

Još jedan kamion, vozilo za odvojeno prikupljanje papira i plastike u gradskom komunalnom poduzeću Novokom, unaprijediti će uslugu prikupljanja i odvoza otpada.

Nakon što su prošle godine nabavili novi višenamjenski kamion za prikupljanje glomaznog  otpada i rad zimske službe, ove godine nabavljen je kamion za prijevoz miješanog komunalnog otpada i kontejnerski tip mobilnog reciklažnog dvorišta za odlaganje 48 vrsta otpada. Novi kamion za papir i plastiku doprinos je daljnjoj modernizaciji i kvaliteti usluge Novokoma.

Ključeve novog kamiona u dvorištu tvrtke, direktoru Tomislavu Bogojeviću uručio je Marin Piletić, gradonačelnik. Tom prigodom direktor Bogojević istaknuo je kako „nabavka kamiona znači smanjenje troškova i povećava učinkovitost kod prikupljanja otpada“.

Kamion je nabavljen kroz natječaj za „Nabavu komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“,  iz programa Konkurentnosti i kohezije, a nabavka je financirana bespovratnim sredstvima iz EU u iznosu od 1.1 milijuna kuna ili 85 posto vrijednosti vozila.

Uz  vlastita sredstva  i sufinanciranjem Grada Novske u sustav gospodarenja otpadom u zadnje tri godine uloženo je preko 5 milijuna kuna.

Projekt je pisala Razvojna agencija NORA Novska, a novo kamionsko vozilo voziti će Dragan Mažar, dugogodišnji djelatnik Komunalnog poduzeća „Novokom“  Novska.

Cijeli članak pročitajte na https://www.novska.in/vijesti/kupljen-novi-kamion-za-prikupljanje-papira-i-plastike-sredstva-eu-grada-i-novokoma-za-sustav-gospodarenja-otpadom

Piše: Željko Gašparović Fotografije: Željko Gašparović

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam