Od rujna u Novskoj je aktivan projekt za poduzetnike NORA ZA PODUZETNU NOVSKU

01.09.2022 - Vijesti

Razvojna agencija Grada Novske – NORA dio je Urbact Local Grupe u projektu Techrevolution 2.0. u kojem je glavni nositelj Grad Barnsley (UK), a partneri su gradovi iz Belgije, Poljske, Litve te Novska. Projekt je financiran iz Programa Urbact III, a ukupna vrijednost cijelog projekta je 543.819,40 EUR, gdje je 82% financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Biti dio međunarodnog projekta Tech revolution 2.0 kojem je glavni cilj prijenos znanja rada s poduzetnicima je od neizmjerne vrijednosti za naš grad. Zahvaljujući znanju kojeg nam kroz cijelu godinu prenose stručnjaci iz Barnsley u Velikoj Britaniji i Novska je jedan od 3 europska grada koji će dobiti servis za jednostavniji i moderniji način komunikacije s poduzetnicima.

Grad Barnsley (UK) grad je koji ima preko 243.000 stanovnika i stopu nezaposlenosti 5.1% nekada je bio okrenut sektoru rudarstva i odlučio je diverzificirati svoju ekonomiju. Tako su svoj razvoj usmjerili na dva temeljna sektora; Poduzetnički Barnsley i Digitalni medijski centar. Danas Barnsley proizvodi radna mjesta visoke dodane vrijednosti i kontinuirano privlači nove, renomirane tvrtke koje prebacuju svoje poslovanje u Barnsley, ali i potiče otvaranje novih tvrtki koje od samoga početka imaju stručnu potporu cijelog tima stručnjaka, kao i fizičke kapacitete unutar prostora izgrađenih za potporu gospodarstvu.

Komunikacija, radionice i treninzi pod iskusnim vodstvom rezultirali su pokretanjem servisa za poduzetnike koji se zove NORA za poduzetnu Novsku i smješten je u Razvojnoj agenciji grada Novske – NORA. Prve aktivnosti ovog servisa su edukacije za koje su se poduzetnici već prijavili te sami odredili teme. Edukacije su pobudile izniman interes kod poduzetnika, a za sve prijavljene kotizacija će biti besplatna. Nadalje, servis NORA za poduzetnu Novsku će informirati, povezivati i promovirati poduzetnike, organizirati edukacije te ostale podrške koje su potrebne poduzetnicima,

Galerija fotografija

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam