Održan Radni sastanak gradonačelnika s poduzetnicima – predstavljen poziv “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju” te Mjere poticanja zapošljavanja Grada Novske

24.03.2021 - Vijesti

U sklopu projekta „NORA za poduzetnu Novsku“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u organizaciji Razvojne agencije Grada Novske NORA, danas je održan radni sastanak gradonačelnika s poduzetnicima. Ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske NORA Vida Iličić poduzetnicima je predstavila nacrt dugoočekivanog Poziva „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“, namijenjenog za sektor prerađivačke industrije koji je do 26. ožujka u postupku javnog savjetovanja.

„Ovaj natječaj prezentiran je poduzetnicima koji se bave proizvodnim djelatnostima, bio je dugo očekivan te smo naše poduzetnike na vrijeme htjeli upoznati kako bi mogli pripremiti svu potrebnu dokumentaciju“ – istaknula je ravnateljica Iličić.

Kroz ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga poduzetnici mogu opremiti i izgraditi nove objekte, rekonstruirati postojeće proizvodne objekte i nabaviti novu opremu pod uvjetom da je viših tehnoloških standarda od postojeće. Nova oprema mora doprinijeti uštedi energije, a poduzetnici kroz ovaj natječaj mogu osposobiti ili usavršiti svoje zaposlenike te koristiti usluge savjetovanja konzultanata i pripremu projektne dokumentacije. Prihvatljivi prijavitelji na ovaj poziv su mikro, mala i srednja poduzeća registrirana u sektoru C Prerađivačka industrija, minimalan iznos potpore je 500.000,00 kuna, a maksimalan 7.500.000,00 kuna.

Gradonačelnik Marin Piletić poduzetnike je upoznao s postojećim i novim mjerama kojima Grad Novska pruža podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Riječ je o novoj Mjeri 3., Podmjeri 3.2. Sufinanciranje novog zapošljavanja kroz koju je moguće sufinancirati plaće novozaposlenih osoba u poduzećima koja djeluju minimalno dvije godine na području Grada Novske, a koja u proteklih godinu dana nisu imala smanjenje broja radnih mjesta u svojim gospodarskim subjektima. Gradonačelnik Piletić istaknuo je i kako su početkom godine donesene odluke o smanjenju prireza s 10% na 8% te umanjenje iznosa komunalne naknade koju plaćaju poduzetnici za 20% u odnosu na proteklu godinu kao trajnu mjeru.

Na kraju radnog sastanka gradonačelnik Piletić i ravnateljica Razvojne agencije Vida Iličić istaknuli su poduzetnicima kako im je NORA na raspolaganju za individualne konzultacije te za samu pripremu prijave na natječaj.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam