Održan radni sastanak s predstavnicima drvoprerađivačke industrije na području Grada Novske

06.02.2020 - Vijesti

Drvoprerađivači čine važan dio novljanskog gospodarstva, a radi upoznavanja s mogućnostima obrazovanja potrebnih kadrova i proširenja suradnje, organiziran je radni sastanak.

S temom „Suradnja i povećanje konkurentnosti drvne industrije u Novskoj”, drvoprerađivače su upoznali gradonačelnik Marin Piletić i ravnateljica Razvojne agencije NORA Novska Vida Iličić.

Obrazovanje kadrova za potrebe drvne industrije, kroz strukovna zanimanja moguće je pri Srednjoj školi Novska, a obrazovanjem u tvrtkama koje se bave obradom i proizvodima od drveta proširuju se mogućnosti.

Jedinstvenim modelom obrazovanja, pored stipendiranja učenika, potpore mentorima „vlasnici tvrtki mogu iskoristiti bespovratna sredstva za nabavku potrebnih strojeva i alata  za edukaciju učenika“, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.

To bi omogućilo učenicima proširenje svojih kompetencija, a vlasnicima tvrtki, gdje bi učenici pohađali praktični rad, školovanje i odabir budućih zaposlenika.

Uz suradnju i povećanje konkurentnosti kroz obrazovanje kadrova u sektoru drvne industrije, Marijan Vukelić, vlasnik tvrtke „MMM Vukelić“, Brestača, predlaže i intenziviranje suradnje između novljanskih drvoprerađivača.

Prezentiran je rad i djelovanje Panonskog drvnog centra kompetencija iz Virovitice.

Piše: Željko Gašparović 

https://www.novska.in/vijesti/odrzan-radni-sastanak-s-predstavnicima-drvopreradivacke-industrije-na-podrucju-grada-novske

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam