Poduzetnički inkubator PISMO Novska izradio video igru o skupljanju otpada, predstavljena na konferenciji “zaGOspodarimo otpadom”

03.12.2018 - Vijesti

Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije (PISMO) izradio je videoigru na konceptu virtualne stvarnosti u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

Cilj videoigre je skupljati otpad koje se nalazi oko igrača te ga sortirati u kante naznačene za plastiku, papir, staklo i metal.

Dominik Cvetkovski, glavni developer (programer) igre, istaknuo je kako je izrada trajala oko mjesec dana uz mnogo neprospavanih noći te dodao kako su na njoj radila i dva polaznika edukacije Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije.

Sudionici konferencije „Zagospodarimo otpadom“, održane u utorak 27. studenog 2018. godine u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, imali su prilike okušati se u ovoj video igri te skupljati bodove na temelju skupljenog otpada.

Video igru isprobali su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja RH Predrag Štromar te zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam