Pola milijuna kuna za projekt „Bitno je naučiti gospodariti otpadom”

12.01.2019 - Vijesti

Do mjeseca lipnja 2020. godine na području Grada Novske provoditi će se aktivnosti na temu gospodarenja otpadom. Ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt “Bitno je (na)učiti gospodariti otpadom”, koji su potpisali ministar Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, provest će se 17 izobrazno – informativnih aktivnosti.

Vrijednost projekta je oko 480 tisuća kuna, 85 posto su bespovratna EU sredstva dok preostali dio iznosa osigurava Grad Novska.

Tim sredstvima financirat će se izrada brošura, letaka, plakata, slikovnica, radijskih spotova i emisija, specijaliziranih TV emisija, izrada aplikacije za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone, održavanje tribina itd. Cilj svih aktivnosti je jačanje svijesti o važnosti razvrstavanja otpada i zaštite okoliša, naglasio je ministar Ćorić, te je pozvao i druge gradove i općine da slijede primjer Novske i prijave se na otvorene natječaje i iskoriste EU sredstva koja su na raspolaganju.
Napomenu je, kako se za ove aktivnosti izdvaja 47,2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.“

Zahvaljujući se ministru na dobivenim sredstvima, gradonačelnik Piletić je rekao „želimo kvalitetno gospodariti našim otpadom, uvesti sva inovativna rješenja koja se nude, a posebice što se kroz ovaj projekt educiraju mladi“.

Ovo je drugi Ugovor koji u Novskoj potpisuje Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, u srpnju je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i o sufinanciranju projekta Aglomeracije Novska. Riječ je o viša od 100 milijuna kuna vrijednim Ugvorom koji su potpisali Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih vodaMarin Piletić, gradonačelnik i direktor tvrtke „Vodovod“ Novska, Mario Filipović, za 42 kilometra kanalizacijske mreže, od Starog Grabovca do Rajića, u naselju Bročice, kao i izgradnju sustava kanalizacijske odvodnje te rekonstrukciju 13 kilometara dotrajale vodoopskrbne mreže u Novskoj te izradnjii Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

 

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam