Potpisan ugovor za pokretanje Centra za ruralni razvoj u Paklenici

20.11.2020 - Vijesti

Udruga mladih Novska ovog je mjeseca potpisala još jedan ugovor, i to u vrijednosti 1.843.800,00 kuna za projekt pod nazivom „Centar za ruralni razvoj“ UP.04.2.1.07.0154, kroz koji će se urediti i opremiti Društveni dom u Paklenici u svrhu provođenja projektnih aktivnosti.

Udruga mladih potpisala je ugovor s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, a projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%).

Partneri na projektu su Grad NovskaOdred izviđača „Zelena patrola“ RajićAtletski klub „Novljanska grupa atletičara“ Novska i Kulturno umjetničko društvo „Šubić“ Novska, dok je Razvojna agencija Grada Novske NORA sudjelovala u pripremi i prijavi ovog projekta te pruža podršku u njegovoj provedbi.

Ciljevi ovog projekta su osnaživanje udruga i povećanje raspona usluga koje udruge nude građanima u ruralnim krajevima na području grada Novske, a koje su ujedno od općeg interesa za sve građane i koje unapređuju kvalitetu življenja u ruralnim krajevima.

Kroz projekt je predviđeno i kreiranje raznih sadržaja u okviru društvenog, kulturnog, gospodarskog i poduzetničkog djelovanja, kao i adaptacija i opremanje Društvenog doma u Paklenici te revitalizacija tamošnjeg prostora.

https://www.novska.in/vijesti/centar-za-ruralni-razvoj-u-paklenici?fbclid=IwAR3XpxMLEV4Pmf_BCuLMzYin1h9Tu63Dvlrgxk2Uf9GP10HXShofpsR4aTU

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam