Rekonstrukcija i opremanje Društveno – kulturnog centra i dječje igraonice u Društvenom domu naselja Rajić

27.04.2022 - Vijesti

Mjerom M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ (iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. godine) izvršena je rekonstrukcija i opremanje Društveno – kulturnog centra i dječje igraonice u Društvenom domu naselja Rajić. Potpora u vrijednosti 5.796.224,05 kuna, doprinijet će atraktivnosti i razvoju ruralnog područja. Mještanima Rajića, ali i okolnih naselja time će se značajno povećati kvaliteta života, a dostupnost kulturnih i društvenih sadržaja za sve dobne skupine, posebno za djecu i mlade značajno će pridonijeti zaustavljanju iseljavanja mladih.

Provedbom projekta obnovljene su prostorije za tri funkcionalne cjeline, društveni dom 512,31m², dječja igraonica 94,61m², prostor za mlade 83,13m², te nadstrešnica 13,47m². Također, tri prostora opremljena su adekvatnom opremom kako bi se kulturna, umjetnička i društvena događanja mogla realizirati na zadovoljavajući način. Istodobno, potrebna oprema implementirana je i u prostoriju dječje igraonice kako bi mališani unaprijedili svoje didaktičke, motoričke i senzomotoričke sposobnosti.

Razvojna agencija Grada Novske u suradnji s Gradom Novska je osmislila, prijavila i uspješno provela ovaj  projekt. Ova investicija još jednom potvrđuje veliko zanimanje i potrebu poboljšanja i unaprjeđivanja prigradskih naselja, te se u budućnosti očekuju i značajnije investicije.

Piše: Iris Pilipović

Galerija fotografija

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam