S radom započeo Dnevni boravak za starije u Novskoj – provedena aktivnost “Otvorimo vrata zdravlju”

03.02.2020 - Vijesti

U prostorijama Dnevnog boravka za starije u Novskoj, Udruga „Krugovi“, za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, organizirali su akciju mjerenja tlaka i šećera kao promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

Kroz akciju „Otvorimo vrata zdravlju”, želi se podići svjesnost građana o važnosti zdravlja, a Udruga „Krugovi“ aktivnosti provodi u partnerstvu s Gradom Novska LipikUdrugom osoba s invaliditetom Grubišno PoljeDijabetičkom udrugom Garešnica Udrugom invalida rada Virovitica.

Prema riječima Tihane Pandl, voditeljice projekta, u svakom od gradova partnera jednom u pola godine organizirati će akcije mjerenja tlaka i šećera, zatim predavanja i radionice, „kojima ćemo promovirati zdrave životne navike kojima se prevenira niz bolesti. Izradit ćemo i distribuirati brošuru “Zdravi slatkiši”, a slastice koje ćemo proizvesti na radionicama podijeliti građanima, prvenstveno mladima u srednjim školama u gradovima u kojima ćemo provoditi aktivnosti, kao i pokretanje portala “Zdrav život”,  s tekstovima i sadržajem vezanim uz zdrave životne navike i prevenciju bolesti, a koji će biti usmjereni prema mlađoj populaciji.“

Projekt, „Aktivna treća dob“

Akciji se odazvao veliki broj građana, osim zdravstvene kontrole, kao simbol zdravlja građanima su dijeljene jabuke, a predstavljen je i projekt „Aktivna treća dob“.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa NovskaGrad Novska u partnerstvu s Razvojnom agencijom „NORA“ Novska i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kako je istaknuo Zoran Prpić, ravnatelj Crvenog križa Novska, otvaranjem vrata Dnevnog centra za osobe starije životne dobi, „početak je jedne duže i kvalitetne skrbi za starije osobe, a kroz neke druge projekte u planu je da postane i Dom za stare osobe“.   

https://www.novska.in/vijesti/s-radom-zapoceo-dnevni-boravak-za-starije-u-novskoj-provedena-aktivnost-otvorimo-vrata-zdravlju

Piše: Željko Gašparović 

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam