Sjenica “Mali raj za Rajić” – mjesto okupljanja, učenja i čitanja za učenike i mještane

25.11.2018 - Vijesti

Učenici i učitelji OŠ Rajić, ali i mještani od nedavno mogu uživati u čitanju ili drugim školskim aktivnostima pod sjenicom u parku pored školske zgrade.

– Ovisno o tematici i programu pojedinog razrednog odjela veliki dio obrazovnih i odgojnih sadržaja mogu se realizirati u prostoru sjenice “Malog raja”, kako smo je nazvali. Isto tako u sjenici se mogu odigravati priredbe, druženja s piscima, kao i razna natjecanja koja ako dozvole vremenske prilike mogu biti realizirane u tom prostoru i okolišu škole – rekao je Damir Blažeković, ravnatelja OŠ Rajić.

Škola nije velika, pohađa je 159 učenika u 8 razrednih odjela, pa će najveću korist od izgrađene sjenice imati učenici i nastavnici koji će veliki dio svoje nastave moći izvoditi na otvorenom i izvan učionica.

Sjenica je zamišljena i kao mjesto okupljanja mladih iz okolnih naselja. U središnjem djelu pod sjenicom nalaze se i knjige koje korisnici mogu slobodno posuditi na čitanje, posebno roditelji dok čekaju djecu iz škole.

Sjenica je izgrađena u suradnji s novljanskom Razvojnom agencijom NORA i Gradom Novska putem raspisanog natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U izgradnji sjenice sudjelovali su i mještani, a kako je istaknula Vida Iličić, voditeljica Razvojne agencije NORA Novska, projekt je pripremala i sudjelovali u realizaciji Anamarija Kaurin, mještanka Rajića i djelatnica NORE.

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam