Uređenje Društvenog doma u Paklenici – projekte sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda

27.11.2020 - Vijesti

Nedavno je objavljeno kako Društveni dom u Paklenici, za potrebe provođenja dva projekta, „Centra za ruralni razvoj“ i proBUDI VJEŠTinu“, očekuje adaptacija i opremanje.

Kroz projekte koji će se provoditi u Društvenom domu, osim vanjskog, urediti će se i dio unutarnjih prostora, a za provođenje u trajanju dvije godine, zaposliti će se sedam osoba.

Projekte sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, odnosno 85 posto EU sredstava i 15 posto iz Državnog proračuna RH.

Projekte je pripremala Razvojna agencija „NORA“ Novska, u suradnji s Udrugom mladihHVIDRA-om Novska, a u projekte je uključen i Grad NovskaOdred izviđača „Zelena patrola” RajićAtletski klub „Novljanska grupa atletičara” Novska KUD „Šubić” Novska.

U razgovoru s nekoliko mještana čuli smo pohvale, smatraju da je to pozitivno i doprinosi uređenju sela, ali i dodaju, „čudno je kako neki prigovaraju kada  se ništa ne radi, a sada kada bi trebale započeti aktivnosti, ponovno prigovaraju, baš smo čudni svijet“, kazala je jedna mještanka.

Objavljujemo  slike izgleda budućih unutarnjih prostora u kojima će se provoditi projekti.

Piše: Željko Gašparović Fotografije: Željko Gašparović

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam