Uspješne priče sufinancirane EU potporama -OPG ŽELJKO DRNIĆ

30.03.2022 - Vijesti

Kako dolazi toplije vrijeme, zemljoradnici i ratari poput Željka Drnića iz Jasenovca, pripremaju se za posao. Opsežan posao, koji zahtijeva brojne dane priprema za obradu zemlje, oranje i sadnju. Nažalost, zbog visokih cijena ključnih alata i opreme, mnogim malim poljoprivrednicima nije moguće izvući maksimalnu vrijednost iz zemlje koju obrađuju. No, Željko Drnić, kroz suradnju s Razvojnom agencijom grada Novske, razriješio je taj problem. Pomoću mjere 6.3.1., „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. godine) gospodin Drnić ishodio je potporu u vrijednosti od 111.592,50 kuna, koja mu je omogućila nabavku neophodnih alata.

U ponedjeljak smo imali priliku posjetiti njegovo imanje, gdje nam je nasmiješeni Željko pokazao svoju novu opremu – traktor i rasipač gnoja – koje je u potpunosti pokrio dodijeljenim iznosom potpore. NORA je time uspješno pomogla još jednom malom gospodarstvu da ostvari poticajne prednosti razvojnih programa Europske unije. Važnost ovakvih projekata mora se naglasiti, jer pružaju malim poljoprivrednicima mogućnost konkuriranja na tržištu, i potiču održivo poslovanje u području ratarstva i drugih djelatnosti. Rukovali smo se sa Željkom i poželjeli mu sreću u proljetnim radovima koji slijede – zasigurno sada bržim i efikasnijim uz novi traktor i rasipač. Radujemo se mnogim novim uspješnim pričama poput ove.

Hvala Željku koji je za naš projekt Uspješne priče sufinancirane EU potporama podijelio svoje iskustvo.

Galerija fotografija

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam