Želite postati mentor? Prijavite se na javni poziv HAMAG-BICRO-a za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2

26.01.2023 - Vijesti

Jeste li iskusni stručnjak, poduzetnik ili menadžer koji je spreman pomoći u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja ? Prijavite se i postanite mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja ! Odabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja i svim će poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2.

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.

Korisnici mentorskih usluga mogu biti pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Svrha uspostave mentorskih mreža je osigurati usluge mentora korisnicima u pokretanju i razvoju poslovanja na području Republike Hrvatske posredstvom poduzetničkih potpornih institucija sukladno fazi razvoja, djelatnosti i potrebama poduzetnika.

Područja mentoriranja i vrste mentorskih usluga

Mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

  1. Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).
  2. Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).
  3. Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja)

Prijave se zaprimaju od 24. siječnja do 24. veljače 2023. godine u 23:59 sati.

Članak je preuzet s:

https://hamagbicro.hr/zelite-postati-mentor-prijavite-se-na-javni-poziv-hamag-bicro-a-za-uspostavu-i-testiranje-mentorskih-mreza-u-sklopu-projekta-bond-2/

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam