KAVANA KRUNA_NORA_NOVSKA

PODUZETNICE GRADA NOVSKE – Katica Perković, vlasnica Kavane „Kruna“, najslađeg kutka u gradu

04.09.2020 - Žene u poduzetništvu

U malom  simpatičnom prostoru  Kavane „Kruna“, miris kolača i slastica osjeti se čim se uđe.

Uslužno ugostiteljski obrt, najslađi je kutak u gradu u ulici drvoreda, Bana Josipa Jelačića 24 Novskoj je otvorila Katica Perković, vlasnica.

U „Kruni“  gosti mogu naručiti fine slastice, kolače, popiti piće i kavu.

S vještinama izrade raznih vrsta slastica gospođa Katica susretala se od ranije i prije pola godine otvorila je uslužno ugostiteljski obrt.

– Volim peči kolače pa sam pomislila zašto ne bih otvorila vlastiti obrt i živjeti od onog što znam raditi, zaraditi plaću od pečenja kolača. Obratila sam se Razvojnoj agenciji NORA Novska, napisali su mi projekt i dobila poticaj iz Grada Novske i HZZ-a. S puno optimizma krenula sam poduzetničkim smjerom – kazala je vlasnica.

Dobivenim sredstvima dio obiteljske kuće je prenamijenila u poslovni prostor, uredila kuhinju sa svim tehničkim uvjetima, nabavila je peć, miksere, posude, hladnjake.

Fine torte i kolače radi od svježih i odabranih namirnica, čokolade, voća, sira, oraha, lješnjaka, i drugih prirodnih namirnica koje su potrebne za izraditi kvalitetne kolače. Ponekad provede i velik dio noći u kuhinji uz peć, recepte sama osmišljava, neki su tradicionalni ili ih prilagođava, a i naručitelji imaju i svoje želje. U poslovima u lokalu pomaže i sin Filip, koji je zamijeni za šankom.

– Biti poduzetnica nije lagano, no sretna sam, volim svoj posao i svoje goste – ističe Katica Perković, vlasnica Kavane „Kruna“, a kako još dodaje, ima i nekih novih ideja koje bi htjela realizirati.

Piše: Željko Gašparović 

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam